Strävsoppa

100 g strävsopp består av relativt lite kalorier; är rik på niacin; och en bra källa till kalium, vatten, folat, selen och fibrer. Strävsopp består till 91,7% av vatten.

27,8 kcal
100 g
Kolhydrater
2,0 g / 100 g
Fett
0,6 g / 100 g
Protein
2,1 g / 100 g
  • Fett 0,6 g
    • varav mättat fett 0,0 g
  • Kolhydrater 2,0 g
    • varav sockerarter 1,7 g
  • Protein 2,1 g
  • Fibrer 3,3 g
Rik på
Niacin (B3)
31% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
25% DRI
Rik på
Selen
18% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
2,0 g
Socker totalt
1,7 g
Stärkelse
0,3 g
Kostfiber
3,3 g
– varav glukos
1,5 g
– varav fruktos
0,2 g
– varav sackaros
0,0 g
– varav maltos
0,0 g
– varav galaktos
0,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva strävsoppen och servera den kall på en smörgås med kaviar och hackad gräslök.
  • Hacka strävsoppen och blanda den i en fräsch sallad med tomater, gurka och en dressing av citron och olivolja.
  • Toppa en varm soppa med strävsopp för extra textur och smak.
  • Strimla strävsoppen och använd den som fyllning i wraps tillsammans med hummus och färska grönsaker.
  • Servera strävsopp i en bowl med quinoa, avokado och sesamfrön för en mättande måltid.

Förvaring & hållbarhet

Förvara strävsoppen i kylskåp i en lufttät burk för att bevara färskheten. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid strävsoppen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att förhindra kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd den helst färsk eller tillagad.