Skäggriska

100 g skäggriska består av relativt lite kalorier; är rik på niacin och vitamin D; och en bra källa till kalium, vatten, fosfor och selen. Skäggriska består till 93,6% av vatten.

15,8 kcal
100 g
Kolhydrater
0,6 g / 100 g
Fett
0,5 g / 100 g
Protein
1,5 g / 100 g
  • Fett 0,5 g
    • varav mättat fett 0,0 g
    • varav fleromättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 0,6 g
    • varav sockerarter 0,2 g
  • Protein 1,5 g
  • Fibrer 1,5 g
Rik på
Niacin (B3)
34% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
30% DRI
Rik på
Vitamin D
29% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
0,6 g
Socker totalt
0,2 g
Stärkelse
0,4 g
Kostfiber
1,5 g
– varav glukos
0,1 g
– varav fruktos
0,1 g
– varav sackaros
0,1 g
– varav maltos
0,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva skäggriskan tunt och lägg på smörgåsar med kaviar eller majonnäs.
  • Hacka skäggriskan och blanda i en sallad med färska örter som dill eller gräslök.
  • Servera skäggriskan kall som tillbehör till fiskrätter eller i en bowl med ris och grönsaker.
  • Toppa en varm ramen med strimlad skäggriska för extra smak och textur.
  • Använd skäggriskan i en picknick, gärna tillsammans med ost och knäckebröd.

Förvaring & hållbarhet

Förvara skäggriskan i kylskåp, antingen i sin skal eller i en lufttät burk för att bevara fuktigheten. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid skäggriskan svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Se till att ytorna är torra för att förhindra kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd den färsk när det är möjligt för bästa resultat.