Syltad pumpsallad

100 g sallad, syltad pumpa består av relativt lite kalorier; är rik på vitamin C; och en bra källa till vitamin A, riboflavin och tiamin.

76,9 kcal
100 g
Kolhydrater
17,0 g / 100 g
Fett
0,2 g / 100 g
Protein
0,7 g / 100 g
  • Fett 0,2 g
    • varav mättat fett 0,0 g
    • varav enkelomättat fett 0,0 g
    • varav fleromättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 17,0 g
    • varav sockerarter 16,0 g
  • Protein 0,7 g
  • Fibrer 1,7 g
Rik på
Vitamin C
32% DRI
Rik på
Tiamin (B1)
18% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
17% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
17,0 g
Socker totalt
16,0 g
Stärkelse
1,0 g
Kostfiber
1,7 g
– varav glukos
1,3 g
– varav fruktos
1,3 g
– varav sackaros
14,5 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva den syltade pumpan och lägg på en macka med cream cheese och dill.
  • Toppa en sallad med klyftor av syltad pumpa, fetaost och valnötter för extra crunch.
  • Servera som tillbehör till grillat kött eller fisk för en söt kontrast.
  • Hacka pumpan och blanda i en bowl med quinoa, avokado och limejuice.
  • Använd som fyllning i wraps tillsammans med grönsaker och hummus.

Förvaring & hållbarhet

Förvara syltad pumpa i en lufttät burk i kylskåpet för att bevara smaken. Håll burken väl tillsluten för att undvika luktupptag från andra livsmedel. Låt pumpan svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll den torr för att förhindra kondens, vilket kan påverka kvaliteten. Frysning kan förändra texturen, så undvik detta om möjligt.