Rucola (senapskål)

100 g rucola, ruccola, senapskål består av relativt lite kalorier; är rik på kalcium, vitamin K och folat; och en bra källa till kalium, vitamin A och vatten. Rucola, ruccola, senapskål består till 93,4% av vatten.

18,2 kcal
100 g
Kolhydrater
0,5 g / 100 g
Fett
0,3 g / 100 g
Protein
2,6 g / 100 g
  • Fett 0,3 g
    • varav mättat fett 0,1 g
    • varav enkelomättat fett 0,0 g
    • varav fleromättat fett 0,3 g
  • Kolhydrater 0,5 g
    • varav sockerarter 0,4 g
  • Protein 2,6 g
  • Fibrer 1,6 g
Rik på
Vitamin K
100% DRI
Rik på
Folat
36% DRI
Rik på
Vitamin C
21% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
0,5 g
Socker totalt
0,4 g
Stärkelse
0,1 g
Kostfiber
1,6 g
– varav glukos
0,2 g
– varav fruktos
0,1 g
– varav sackaros
0,1 g
– varav maltos
0,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva rucolan grovt och blanda den i en fräsch sallad med tomater, gurka och fetaost.
  • Toppa en pizza med rucola efter gräddning för en smakfull och krispig textur.
  • Servera rucola som bas i en bowl tillsammans med quinoa, avokado och grillad kyckling.
  • Strö över rucola på smörgåsar med kaviar eller rökt lax för extra smak.
  • Blanda rucola i en pastarätt med olivolja, vitlök och parmesan för en enkel men läcker måltid.

Förvaring & hållbarhet

Förvara rucolan i kylskåp, helst i en lufttät burk för att bevara fräschören. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt rucolan svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Se till att ytorna är torra för att motverka kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen negativt, så använd den färsk när det är möjligt.