Romansallat

100 g romansallat består av relativt lite kalorier; är rik på folat; och en bra källa till kalium, vatten och vitamin A. Romansallat består till 94,5% av vatten.

16,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,9 g / 100 g
Fett
0,2 g / 100 g
Protein
1,9 g / 100 g
  • Fett 0,2 g
    • varav fleromättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 0,9 g
    • varav sockerarter 1,3 g
  • Protein 1,9 g
  • Fibrer 1,8 g
Rik på
Folat
30% DRI
Rik på
Vitamin A (RE)
11% DRI
Rik på
Kalium
9% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
0,9 g
Socker totalt
1,3 g
Kostfiber
1,8 g
– varav sackaros
0,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva romansallaten i strimlor eller klyftor för att använda i sallader.
  • Servera den som bas i en fräsch bowl tillsammans med quinoa, avokado och grillad kyckling.
  • Toppa smörgåsar med krispiga blad av romansallat för extra textur.
  • Använd den i wraps tillsammans med hummus, grönsaker och fetaost.
  • Smaksätt med en dressing av olivolja, citron och svartpeppar för en enkel sallad.

Förvaring & hållbarhet

Förvara romansallaten i kylskåpet, helst i en lufttät burk för att bevara krispigheten. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt sallaten svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Kontrollera att ytorna är torra för att motverka fukt och kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen negativt, så det är bäst att njuta av den färsk.