Pepparris

100 g pepparriska består av relativt lite kalorier; är rik på niacin, vitamin D och riboflavin; och en bra källa till kalium, vatten och folat. Pepparriska består till 94% av vatten.

18,8 kcal
100 g
Kolhydrater
0,6 g / 100 g
Fett
0,5 g / 100 g
Protein
2,1 g / 100 g
  • Fett 0,5 g
    • varav mättat fett 0,0 g
    • varav fleromättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 0,6 g
    • varav sockerarter 0,3 g
  • Protein 2,1 g
  • Fibrer 1,5 g
Rik på
Vitamin D
55% DRI
Rik på
Niacin (B3)
34% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
30% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
0,6 g
Socker totalt
0,3 g
Stärkelse
0,4 g
Kostfiber
1,5 g
– varav glukos
0,1 g
– varav fruktos
0,1 g
– varav sackaros
0,1 g
– varav maltos
0,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva pepparriskan tunt och lägg på smörgåsar med kaviar eller majonnäs.
  • Hacka pepparriskan och blanda i en fräsch sallad med tomater, gurka och fetaost.
  • Toppa en bowl med strimlad pepparrika, avokado och sesamfrön för extra smak.
  • Servera pepparriskan kall som tillbehör till grillat kött eller fisk.
  • Gör en varm soppa med pepparrika, potatis och grädde för en krämig konsistens.

Förvaring & hållbarhet

Förvara pepparriskan i kylskåp, helst i en lufttät burk för att bevara fukten. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt pepparriskan svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Se till att ytorna är torra för att motverka kondens. Frysning kan påverka texturen negativt, så använd färsk pepparrika när det är möjligt.