Paprika (medelvärde)

100 g paprika, medelvärde består av relativt lite kalorier; är rik på vitamin C; och en bra källa till kalium, vitamin A, folat och vitamin E.

28,3 kcal
100 g
Kolhydrater
4,2 g / 100 g
Fett
0,4 g / 100 g
Protein
0,9 g / 100 g
  • Fett 0,4 g
    • varav mättat fett 0,1 g
    • varav enkelomättat fett 0,0 g
    • varav fleromättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 4,2 g
    • varav sockerarter 4,2 g
  • Protein 0,9 g
  • Fibrer 1,9 g
Rik på
Vitamin C
100% DRI
Rik på
Vitamin A (RE)
19% DRI
Rik på
Folat
19% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
4,2 g
Socker totalt
4,2 g
Stärkelse
0,0 g
Kostfiber
1,9 g
– varav glukos
2,0 g
– varav fruktos
2,1 g
– varav sackaros
0,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva paprikan tunt och lägg på mackor med exempelvis cream cheese eller hummus.
  • Hacka paprikan och blanda i sallader för extra färg och krispighet.
  • Grilla paprikan för att få en rökig smak, servera som tillbehör till kött eller fisk.
  • Strimla paprikan och använd i wokrätter tillsammans med grönsaker och tofu.
  • Toppa tacos med hackad paprika för en fräsch crunch.

Förvaring & hållbarhet

Förvara paprika i kylskåp, helst i en lufttät behållare för att bevara fuktigheten. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt paprikan svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Undvik fuktiga ytor för att förhindra mögel. Frysning kan påverka texturen, så använd fryst paprika i tillagade rätter snarare än råa.