Grön och röd paprika, fryst

100 g paprika grön röd frysvara består av relativt lite kalorier; är rik på vitamin C; och en bra källa till vitamin A, vatten, fibrer, vitamin E och niacin. Paprika grön röd frysvara består till 92% av vatten.

26,0 kcal
100 g
Kolhydrater
3,0 g / 100 g
Fett
0,4 g / 100 g
Protein
1,0 g / 100 g
  • Fett 0,4 g
    • varav mättat fett 0,1 g
    • varav fleromättat fett 0,2 g
  • Kolhydrater 3,0 g
    • varav sockerarter 3,0 g
  • Protein 1,0 g
  • Fibrer 3,0 g
Rik på
Vitamin C
100% DRI
Rik på
Vitamin A (RE)
16% DRI
Rik på
Vitamin E
14% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
3,0 g
Socker totalt
3,0 g
Kostfiber
3,0 g
– varav sackaros
0,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva paprikan i tunna skivor och lägg på smörgåsar med majonnäs och skinka.
  • Hacka paprikan och blanda i en fräsch sallad med gurka, tomat och fetaost.
  • Strimla paprikan och använd som topping på tacos tillsammans med avokado och salsa.
  • Grilla paprikan för att få en rökig smak, servera varm som tillbehör till kött eller fisk.
  • Fyll paprikahalvor med quinoa, svarta bönor och kryddor för en mättande bowl.

Förvaring & hållbarhet

Förvara paprika i kylskåp, antingen hel med skal kvar eller skuren i en lufttät burk. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid paprikan svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Se till att ytorna är torra för att förhindra kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd fryst paprika i rätter där konsistensen inte är avgörande, som soppor eller grytor.