Ostronskivling

100 g ostronskivling består av relativt lite kalorier; är rik på niacin; och en bra källa till kalium, fosfor, vatten, folat och fibrer. Ostronskivling består till 92% av vatten.

26,3 kcal
100 g
Kolhydrater
2,6 g / 100 g
Fett
0,4 g / 100 g
Protein
2,0 g / 100 g
  • Fett 0,4 g
    • varav mättat fett 0,1 g
    • varav enkelomättat fett 0,0 g
    • varav fleromättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 2,6 g
    • varav sockerarter 2,6 g
  • Protein 2,0 g
  • Fibrer 2,4 g
Rik på
Niacin (B3)
33% DRI
Rik på
Folat
17% DRI
Rik på
Fosfor
16% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
2,6 g
Socker totalt
2,6 g
Kostfiber
2,4 g
– varav glukos
2,6 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva ostronskivlingen och stek den lätt i olivolja för en smakrik tillbehör.
  • Toppa en sallad med hackad ostronskivling, avokado och citron för fräschör.
  • Servera den grillad med örter som timjan eller rosmarin för en härlig smak.
  • Inkludera strimlad ostronskivling i en ramen för extra umami.
  • Gör en macka med bröd, majonnäs och skivad ostronskivling samt lite peppar.

Förvaring & hållbarhet

Förvara ostronskivlingen i kylskåp, helst i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att bevara fukten. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid tillagade rester svalna snabbt innan du lägger dem i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd gärna färsk ostronskivling när det är möjligt.