Kokt morot (med salt)

100 g morot kokt m. salt består av relativt lite kalorier; är rik på vitamin A; och en bra källa till jod och fibrer.

36,0 kcal
100 g
Kolhydrater
6,6 g / 100 g
Fett
0,2 g / 100 g
Protein
0,7 g / 100 g
  • Fett 0,2 g
    • varav fleromättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 6,6 g
    • varav sockerarter 6,2 g
  • Protein 0,7 g
  • Fibrer 2,4 g
Rik på
Vitamin A (RE)
100% DRI
Rik på
Jod
13% DRI
Rik på
Vitamin B6
6% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
6,6 g
Socker totalt
6,2 g
Kostfiber
2,4 g
– varav sackaros
3,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva moroten i tunna skivor och lägg på en smörgås med kaviar eller majonnäs.
  • Hacka moroten och blanda i en sallad med färska örter som persilja eller dill.
  • Servera moroten varm som tillbehör till kött eller fisk, gärna med en klick smör och peppar.
  • Toppa en bowl med strimlad kokt morot tillsammans med avokado och sesamfrön.
  • Halvera moroten och grilla den för att få en rökig smak, passa bra med citron och olivolja.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kokta morötter i en lufttät burk i kylskåpet för att bevara smaken. Håll dem åtskilda från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt morötterna svalna snabbt efter tillagning innan du lägger dem i kylskåpet. Håll ytor torra för att förhindra kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd helst färska morötter om möjligt.