Maskrosblad

100 g maskros, blad består av relativt lite kalorier; är rik på kalium, vitamin A och vitamin C; och en bra källa till kalcium, magnesium och folat.

37,9 kcal
100 g
Kolhydrater
2,2 g / 100 g
Fett
0,2 g / 100 g
Protein
3,1 g / 100 g
  • Fett 0,2 g
  • Kolhydrater 2,2 g
    • varav sockerarter 2,0 g
  • Protein 3,1 g
  • Fibrer 7,7 g
Rik på
Vitamin A (RE)
63% DRI
Rik på
Vitamin C
51% DRI
Rik på
Vitamin E
29% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
2,2 g
Socker totalt
2,0 g
Stärkelse
0,2 g
Kostfiber
7,7 g
– varav glukos
1,2 g
– varav fruktos
0,4 g
– varav sackaros
0,3 g
– varav maltos
0,0 g
– varav galaktos
0,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva maskrosbladen och lägg dem i en sallad för en fräsch smak.
  • Toppa en smörgås med hackade maskrosblad, avokado och citron för extra syra.
  • Strimla bladen och använd dem i en wok tillsammans med grönsaker och soja.
  • Servera maskrosblad som en del av en bowl med quinoa, grönsaker och tahinisås.
  • Gör en pesto genom att mixa maskrosblad med nötter, vitlök och olivolja.

Förvaring & hållbarhet

Förvara maskrosblad i kylskåp i en lufttät burk för att bevara färskheten. Håll dem torra för att undvika kondens. Låt bladen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger dem i kylskåpet. Håll isär från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Frysning kan påverka texturen, så använd gärna färska blad när det är möjligt.