Mangold

100 g mangold består av relativt lite kalorier; är rik på vitamin A, magnesium och vitamin C; och en bra källa till kalium, vatten och folat. Mangold består till 93% av vatten.

21,0 kcal
100 g
Kolhydrater
2,6 g / 100 g
Fett
0,2 g / 100 g
Protein
1,8 g / 100 g
  • Fett 0,2 g
    • varav fleromättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 2,6 g
    • varav sockerarter 0,3 g
  • Protein 1,8 g
  • Fibrer 0,8 g
Rik på
Vitamin C
38% DRI
Rik på
Magnesium
22% DRI
Rik på
Vitamin A (RE)
21% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
2,6 g
Socker totalt
0,3 g
Kostfiber
0,8 g
– varav sackaros
0,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva mangolden och lägg den i en sallad för extra färg och textur.
  • Stek mangoldblad snabbt i olivolja med vitlök och servera som ett varmt tillbehör.
  • Hacka mangold och blanda den i en omelett tillsammans med fetaost och tomater.
  • Toppa en bowl med ångad mangold, avokado och sesamfrön för en näringsrik måltid.
  • Halvera mangoldstjälkarna, grilla dem och servera med citron och peppar som en smakrik förrätt.

Förvaring & hållbarhet

Förvara mangold i kylskåp, helst i en lufttät burk eller insvept i plastfolie för att bevara fukten. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt mangolden svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Se till att ytorna är torra för att motverka kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd fryst mangold i grytor eller soppor där konsistensen inte är lika avgörande.