Gul lök (fryst)

100 g lök gul frysvara består av relativt lite kalorier, och är en bra källa till vatten, vitamin C och fibrer. Lök gul frysvara består till 91% av vatten.

28,0 kcal
100 g
Kolhydrater
4,1 g / 100 g
Fett
0,0 g / 100 g
Protein
1,5 g / 100 g
  • Kolhydrater 4,1 g
    • varav sockerarter 4,8 g
  • Protein 1,5 g
  • Fibrer 3,0 g
Rik på
Vitamin C
13% DRI
Rik på
Folat
7% DRI
Rik på
Vitamin B6
6% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
4,1 g
Socker totalt
4,8 g
Kostfiber
3,0 g
– varav sackaros
1,7 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva löken tunt och använd den som topping på smörgåsar eller hamburgare.
  • Hacka löken och blanda den i sallader för extra smak och textur.
  • Fräs löken i panna med lite olja och använd den som bas i grytor eller soppor.
  • Servera löken kall, exempelvis i en potatissallad med dill och senap.
  • Toppa ramen med strimlad lök för en extra dimension av smak.

Förvaring & hållbarhet

Förvara lök gul frysvara i en lufttät burk om den är skalad. Håll den i kylskåpet för att bevara fräschören. Låt löken svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Frysning kan påverka texturen, så använd fryst lök direkt i matlagning utan att tina först för bästa resultat.