Kronärtskocka

100 g kronärtskocka består av relativt lite kalorier; är rik på folat; och en bra källa till kalium, fosfor, magnesium, vitamin C och fibrer.

52,0 kcal
100 g
Kolhydrater
7,3 g / 100 g
Fett
0,2 g / 100 g
Protein
2,7 g / 100 g
  • Fett 0,2 g
    • varav fleromättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 7,3 g
    • varav sockerarter 2,6 g
  • Protein 2,7 g
  • Fibrer 5,0 g
Rik på
Folat
25% DRI
Rik på
Vitamin C
14% DRI
Rik på
Magnesium
13% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
7,3 g
Socker totalt
2,6 g
Kostfiber
5,0 g
– varav sackaros
0,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva kronärtskockan och servera den kall i en sallad med fetaost och oliver.
  • Grilla kronärtskockor och pensla dem med olivolja, citronsaft och vitlök för en smakrik rätt.
  • Toppa en pizza med marinerade kronärtskockor, ruccola och parmesan för extra smak.
  • Hacka kronärtskockan och blanda den i en pastarätt tillsammans med tomatsås och basilika.
  • Servera kronärtskockor som tillbehör till fiskrätter, gärna med en sås av senap och honung.

Förvaring & hållbarhet

Förvara färska kronärtskockor i kylskåp, helst i en plastpåse för att bevara fukten. Håll dem borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du har tillagat kronärtskockor, låt dem svalna snabbt innan du lägger dem i kylskåpet. Använd en lufttät burk för att förhindra kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så det är bäst att använda dem färska eller tillagade inom kort tid.