Kantarell

100 g kantarell består av relativt lite kalorier; är rik på kalium, selen, vitamin D och niacin; och en bra källa till vitamin A och fibrer.

26,5 kcal
100 g
Kolhydrater
1,5 g / 100 g
Fett
0,7 g / 100 g
Protein
2,0 g / 100 g
  • Fett 0,7 g
    • varav mättat fett 0,0 g
    • varav enkelomättat fett 0,0 g
    • varav fleromättat fett 0,2 g
  • Kolhydrater 1,5 g
    • varav sockerarter 1,4 g
  • Protein 2,0 g
  • Fibrer 3,2 g
Rik på
Vitamin D
58% DRI
Rik på
Selen
33% DRI
Rik på
Niacin (B3)
25% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
1,5 g
Socker totalt
1,4 g
Stärkelse
0,1 g
Kostfiber
3,2 g
– varav glukos
0,1 g
– varav fruktos
0,1 g
– varav sackaros
0,1 g
– varav maltos
0,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva kantarellerna och stek dem i smör för en smakrik tillbehör.
  • Toppa en sallad med hackade kantareller, ruccola och parmesan för extra smak.
  • Servera kantarellerna varma i en pasta med vitlök, persilja och olivolja.
  • Gör en krämig svampsoppa med kantareller, grädde och timjan för en värmande rätt.
  • Fyll tortillabröd med stekta kantareller, avokado och lime för en god macka.

Förvaring & hållbarhet

Förvara färska kantareller i kylskåp i en papperspåse för att hålla dem torra. Undvik plastförpackningar som kan skapa kondens. Håll dem borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt tillagade kantareller svalna snabbt innan du lägger dem i en lufttät burk. Frysning kan påverka texturen, så använd frysta kantareller inom rimlig tid för bästa resultat.