Issallat

100 g issallat består av relativt lite kalorier; är rik på vitamin K; och en bra källa till kalium, vatten, vitamin A och folat. Issallat består till 96,5% av vatten.

11,4 kcal
100 g
Kolhydrater
1,0 g / 100 g
Fett
0,1 g / 100 g
Protein
0,9 g / 100 g
  • Fett 0,1 g
    • varav mättat fett 0,0 g
    • varav enkelomättat fett 0,0 g
    • varav fleromättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 1,0 g
    • varav sockerarter 0,8 g
  • Protein 0,9 g
  • Fibrer 1,0 g
Rik på
Vitamin K
100% DRI
Rik på
Folat
13% DRI
Rik på
Vitamin A (RE)
10% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
1,0 g
Socker totalt
0,8 g
Stärkelse
0,3 g
Kostfiber
1,0 g
– varav glukos
0,3 g
– varav fruktos
0,4 g
– varav sackaros
0,1 g
– varav maltos
0,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva issallat och lägg på smörgåsar för en fräsch crunch.
  • Hacka och blanda i sallader tillsammans med tomater, gurka och avokado.
  • Servera som en bas i bowls med quinoa, rostade grönsaker och en god sås.
  • Toppa ramen eller nudelsoppor med strimlad issallat för extra textur.
  • Använd som fyllning i wraps med kyckling, hummus och färska örter.

Förvaring & hållbarhet

Förvara issallat i kylskåp, helst i en lufttät burk för att bevara fukten. Håll den kvar i sitt skal om möjligt för att skydda den mot luktupptag från andra livsmedel. Låt sallaten svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Undvik att låta den ligga på fuktiga ytor, eftersom detta kan leda till snabbare försämring. Tänk på att frysning kan påverka texturen negativt, vilket gör att den blir mjuk när den tinas upp.