Inlagd gurka

100 g gurka inlagd består av relativt lite kalorier.

59,0 kcal
100 g
Kolhydrater
11,4 g / 100 g
Fett
0,7 g / 100 g
Protein
0,7 g / 100 g
  • Fett 0,7 g
    • varav mättat fett 0,2 g
    • varav fleromättat fett 0,3 g
  • Kolhydrater 11,4 g
    • varav sockerarter 6,1 g
  • Protein 0,7 g
  • Fibrer 1,8 g
Rik på
Riboflavin (B2)
6% DRI
Rik på
Tiamin (B1)
4% DRI
Rik på
Kalium
4% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
11,4 g
Socker totalt
6,1 g
Kostfiber
1,8 g
– varav sackaros
2,7 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva inlagd gurka tunt och lägg på smörgåsar för extra smak och textur.
  • Toppa en sallad med klyftor av inlagd gurka för en syrlig kontrast.
  • Servera som tillbehör till grillat kött eller fisk för att balansera smakerna.
  • Hacka gurkan och blanda i en tzatziki eller annan sås för extra fräschör.
  • Använd inlagd gurka i en bowl med ris, grönsaker och sojasås för en asiatisk touch.

Förvaring & hållbarhet

Förvara inlagd gurka i sin originalförpackning eller i en lufttät burk efter öppning. Håll burken väl försluten för att undvika att den tar upp lukt från andra livsmedel. Placera den i kylskåpet för att bevara smaken och kvaliteten. Låt gurkan svalna snabbt efter tillagning innan du sätter den i kylskåp. Håll den torr och undvik fuktiga ytor, eftersom detta kan påverka hållbarheten negativt. Frysning rekommenderas inte, då det kan förändra gurkans textur.