Grönsaksblandning (med morot, palsternacka, purjolök, rotselleri, fryst)

100 g grönsaksblandning m. morot palsternacka purjolök rotselleri frysvara består av relativt lite kalorier; är rik på vitamin A; och en bra källa till kalium, folat, vitamin C, fibrer och tiamin.

36,0 kcal
100 g
Kolhydrater
5,3 g / 100 g
Fett
0,5 g / 100 g
Protein
1,2 g / 100 g
  • Fett 0,5 g
    • varav mättat fett 0,1 g
    • varav fleromättat fett 0,2 g
  • Kolhydrater 5,3 g
    • varav sockerarter 1,9 g
  • Protein 1,2 g
  • Fibrer 2,5 g
Rik på
Vitamin A (RE)
34% DRI
Rik på
Vitamin C
10% DRI
Rik på
Folat
10% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
5,3 g
Socker totalt
1,9 g
Kostfiber
2,5 g
– varav sackaros
1,6 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Stek grönsaksblandningen i olivolja och servera som ett varmt tillbehör till kött eller fisk.
  • Skiva grönsakerna och blanda dem i en sallad med färsk spenat, fetaost och en citrondressing.
  • Koka grönsaksblandningen och använd den som bas i en soppa, smaksätt med timjan och svartpeppar.
  • Toppa en pizza med grönsaksblandningen innan gräddning för extra smak och färg.
  • Servera grönsaksblandningen kall i en bowl med quinoa, avokado och tahinisås.

Förvaring & hållbarhet

Förvara grönsaksblandningen i frysen om den är oöppnad. När du öppnar förpackningen, lägg över eventuella överblivna grönsaker i en lufttät burk för att undvika fukt. Håll dem borta från starkt doftande livsmedel för att bevara smaken. Låt alltid tillagade grönsaker svalna snabbt innan du lägger dem i kylskåpet. Frysning kan påverka texturen, så använd dem inom rimlig tid efter upptining för bästa resultat.