Fryst grönkål

100 g grönkål frysvara består av relativt lite kalorier; är rik på vitamin A och vitamin C; och en bra källa till kalium, kalcium, vatten och fibrer. Grönkål frysvara består till 91% av vatten.

30,0 kcal
100 g
Kolhydrater
2,3 g / 100 g
Fett
0,5 g / 100 g
Protein
2,7 g / 100 g
  • Fett 0,5 g
    • varav mättat fett 0,1 g
    • varav fleromättat fett 0,3 g
  • Kolhydrater 2,3 g
    • varav sockerarter 1,1 g
  • Protein 2,7 g
  • Fibrer 2,6 g
Rik på
Vitamin C
35% DRI
Rik på
Vitamin A (RE)
22% DRI
Rik på
Vitamin E
20% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
2,3 g
Socker totalt
1,1 g
Kostfiber
2,6 g
– varav sackaros
0,4 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva grönkålen och blanda den i en sallad för extra crunch.
  • Stek grönkålen lätt med vitlök och olivolja för en smakrik tillbehör.
  • Toppa en varm bowl med grönkål för att ge textur och färg.
  • Servera grönkålen kall som en del av en picknick, gärna med en citron- och senapsdressing.
  • Hacka grönkålen och blanda den i en smoothie för att öka näringsinnehållet.

Förvaring & hållbarhet

Förvara grönkålen i kylskåp, antingen i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att bevara fräschören. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt grönkålen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka fukt och kondens. Tänk på att frysning kan påverka grönkålens textur, så använd den helst färsk när möjligt.