Grönkål (bladkål)

100 g grönkål, bladkål består av relativt lite kalorier; är rik på vitamin A, vitamin K, kalium, kalcium, folat och vitamin C.

38,3 kcal
100 g
Kolhydrater
1,8 g / 100 g
Fett
0,8 g / 100 g
Protein
2,7 g / 100 g
  • Fett 0,8 g
    • varav mättat fett 0,1 g
    • varav enkelomättat fett 0,0 g
    • varav fleromättat fett 0,5 g
  • Kolhydrater 1,8 g
    • varav sockerarter 1,6 g
  • Protein 2,7 g
  • Fibrer 6,7 g
Rik på
Vitamin K
100% DRI
Rik på
Vitamin A (RE)
96% DRI
Rik på
Vitamin C
82% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
1,8 g
Socker totalt
1,6 g
Stärkelse
0,2 g
Kostfiber
6,7 g
– varav glukos
0,6 g
– varav fruktos
0,9 g
– varav sackaros
0,1 g
– varav maltos
0,0 g
– varav galaktos
0,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva grönkålen fint och blanda den i en sallad för extra krispighet.
  • Stek grönkål snabbt i olivolja med vitlök och chili för en smakrik tillbehör.
  • Toppa en varm bowl med ångad grönkål, avokado och sesamfrön.
  • Servera grönkål som chips: massera med olja och salt, baka i ugnen tills krispiga.
  • Gör en smoothie med grönkål, banan, äpple och ingefära för en uppfriskande dryck.

Förvaring & hållbarhet

Förvara grönkålen i kylskåp, helst i en lufttät burk eller plastpåse för att bevara fukten. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt grönkålen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Se till att ytorna är torra för att förhindra kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd färsk grönkål när det är möjligt.