Grönkål

100 g grönkål består av relativt lite kalorier; är rik på vitamin A, folat och vitamin C; och en bra källa till kalium, kalcium och fosfor.

40,0 kcal
100 g
Kolhydrater
3,2 g / 100 g
Fett
0,7 g / 100 g
Protein
3,4 g / 100 g
  • Fett 0,7 g
  • Kolhydrater 3,2 g
    • varav sockerarter 2,1 g
  • Protein 3,4 g
  • Fibrer 3,7 g
Rik på
Vitamin C
93% DRI
Rik på
Folat
37% DRI
Rik på
Vitamin A (RE)
33% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
3,2 g
Socker totalt
2,1 g
Kostfiber
3,7 g
– varav sackaros
0,7 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva grönkålen fint och blanda den i en fräsch sallad med avokado och tomater.
  • Stek grönkålen lätt med vitlök och olivolja för en smakrik tillbehörsrätt.
  • Toppa en bowl med grönkål, quinoa, rostade nötter och en syrlig citrondressing.
  • Hacka grönkålen och använd den som fyllning i wraps eller smörgåsar tillsammans med hummus.
  • Servera grönkål som chips genom att baka den i ugnen med lite havssalt tills den blir krispig.

Förvaring & hållbarhet

Förvara grönkålen i kylskåp, helst i en lufttät burk eller inslagen i plastfolie för att bevara fukten. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt grönkålen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Se till att ytorna är torra för att förhindra kondens. Frysning kan påverka texturen, så om du fryser grönkål, blanda gärna ner den i soppor eller smoothies direkt från frysen.