100 g fefferoni konserv. inlagd består av relativt lite kalorier; är rik på jod; och en bra källa till fibrer, vitamin E och vitamin B6, men innehåller mycket salt.
DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.
Tips från nutritionisten
Förvara öppnad burk med fefferoni i kylskåp, alltid med locket på. Håll burken lufttät för att bevara smaken. Om du har kvar oöppnad burk, kan den stå i ett svalt och mörkt kallskafferi.
Håll fefferonin borta från starkt doftande livsmedel, då den lätt tar upp andra lukter. Låt alltid rester svalna snabbt innan du ställer in dem i kylskåpet. Torka av eventuellt överflödigt vätska för att undvika kondens.
Frysning rekommenderas inte, då det kan påverka texturen negativt. Använd istället färsk eller inlagd fefferoni inom rimlig tid efter öppning.
Upptäck andra näringsrika alternativ med liknande egenskaper