Champinjoner, konserverade (utan lag)

100 g champinjon konserv. u. lag består av relativt lite kalorier, och är en bra källa till vatten, vitamin C, selen, fibrer och riboflavin. Champinjon konserv. u. lag består till 93,6% av vatten.

18,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,3 g / 100 g
Fett
0,3 g / 100 g
Protein
2,4 g / 100 g
  • Fett 0,3 g
  • Kolhydrater 0,3 g
    • varav sockerarter 0,2 g
  • Protein 2,4 g
  • Fibrer 2,5 g
Rik på
Vitamin C
19% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
9% DRI
Rik på
Selen
8% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
0,3 g
Socker totalt
0,2 g
Kostfiber
2,5 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva champinjonerna och lägg dem på en smörgås med majonnäs och gräslök.
  • Toppa en sallad med hackade champinjoner, färsk dill och citronjuice för extra smak.
  • Servera dem kalla som en del av en antipasti-tallrik tillsammans med oliver och ost.
  • Strimla champinjonerna och blanda dem i en ramen för att ge umami-smak.
  • Halvera champinjonerna och grilla dem lätt för att få en rökig ton, perfekt till picknick.

Förvaring & hållbarhet

Förvara öppnad burk med champinjoner i kylskåp i en lufttät behållare för att bevara smaken. Håll dem åtskilda från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid champinjonerna svalna snabbt efter tillagning innan du lägger dem i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd hellre färska eller konserverade vid behov.