Champinjon, konserverad (med lag)

100 g champinjon konserv. m. lag består av relativt lite kalorier, och är en bra källa till kalium, vatten, fosfor, niacin, zink och riboflavin. Champinjon konserv. m. lag består till 94% av vatten.

15,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,9 g / 100 g
Fett
0,1 g / 100 g
Protein
1,9 g / 100 g
  • Fett 0,1 g
  • Kolhydrater 0,9 g
    • varav sockerarter 0,2 g
  • Protein 1,9 g
  • Fibrer 1,5 g
Rik på
Riboflavin (B2)
18% DRI
Rik på
Niacin (B3)
13% DRI
Rik på
Fosfor
10% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
0,9 g
Socker totalt
0,2 g
Kostfiber
1,5 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva champinjonerna och lägg dem på en smörgås med majonnäs och dill.
  • Toppa en sallad med hackade champinjoner, fetaost och olivolja för extra smak.
  • Servera champinjonerna varma i en pasta med vitlök, persilja och parmesan.
  • Använd champinjoner som fyllning i en omelett tillsammans med gräslök och peppar.
  • Inkludera dem i en ramenrätt för att ge umami och textur.

Förvaring & hållbarhet

Förvara öppnade burkar med champinjoner i kylskåp i en lufttät behållare för att bevara smaken. Håll dem borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt champinjonerna svalna snabbt efter tillagning innan du lägger dem i kylskåp. Förvara dem på torra ytor för att undvika fukt och kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd hellre färska eller konserverade vid behov.