Bladselleri

100 g bladselleri består av relativt lite kalorier; är rik på vitamin A; och en bra källa till vatten och vitamin K. Bladselleri består till 93% av vatten.

12,7 kcal
100 g
Kolhydrater
1,1 g / 100 g
Fett
0,2 g / 100 g
Protein
1,1 g / 100 g
  • Fett 0,2 g
    • varav mättat fett 0,1 g
    • varav enkelomättat fett 0,0 g
    • varav fleromättat fett 0,2 g
  • Kolhydrater 1,1 g
    • varav sockerarter 1,1 g
  • Protein 1,1 g
  • Fibrer 1,0 g
Rik på
Vitamin A (RE)
30% DRI
Rik på
Vitamin K
16% DRI
Rik på
Vitamin C
8% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
1,1 g
Socker totalt
1,1 g
Kostfiber
1,0 g
– varav glukos
0,3 g
– varav fruktos
0,3 g
– varav sackaros
0,5 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva bladselleri i tunna skivor och lägg på mackor med cream cheese och dill.
  • Hacka bladselleri och blanda i en fräsch sallad med tomater, gurka och en lätt vinägrett.
  • Strimla bladselleri och använd som topping på ramen för extra krispighet.
  • Servera bladselleri i klyftor som ett fräscht snacks tillsammans med hummus eller tzatziki.
  • Toppa en bowl med bladselleri, avokado, quinoa och en skvätt citron för en smakrik måltid.

Förvaring & hållbarhet

Förvara bladselleri i kylskåp för att behålla dess fräschör. Låt skalet vara kvar om möjligt, annars lägg den skalade sellerin i en lufttät burk. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid bladsellerin svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens och fukt. Tänk på att frysning kan påverka texturen, vilket gör den mjukare vid upptining.