Bladsallat (kruksallat, Lollo Rosso)

100 g bladsallat, kruksallat, lollo rosso består av relativt lite kalorier; är rik på vitamin K och mangan; och en bra källa till kalium, vatten, vitamin A och folat. Bladsallat, kruksallat, lollo rosso består till 95% av vatten.

12,6 kcal
100 g
Kolhydrater
1,0 g / 100 g
Fett
0,2 g / 100 g
Protein
1,1 g / 100 g
  • Fett 0,2 g
    • varav mättat fett 0,0 g
    • varav enkelomättat fett 0,0 g
    • varav fleromättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 1,0 g
    • varav sockerarter 1,0 g
  • Protein 1,1 g
  • Fibrer 1,0 g
Rik på
Vitamin K
100% DRI
Rik på
Folat
17% DRI
Rik på
Vitamin A (RE)
10% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
1,0 g
Socker totalt
1,0 g
Kostfiber
1,0 g
– varav glukos
0,4 g
– varav fruktos
0,5 g
– varav sackaros
0,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva bladsallaten och lägg den på en smörgås med avokado och tomat för en fräsch lunch.
  • Hacka bladsallaten och blanda den i en sallad med gurka, paprika och fetaost.
  • Servera bladsallaten som bas i en bowl tillsammans med quinoa, rostade grönsaker och hummus.
  • Toppa bladsallaten med en dressing av olivolja, citron och svartpeppar för extra smak.
  • Använd bladsallaten som fyllning i wraps med kalkon, ost och senap för en snabb middag.

Förvaring & hållbarhet

Förvara bladsallaten i kylskåp för att bevara dess fräschör. Låt skalet vara kvar om möjligt, eller lägg den i en lufttät burk för att skydda mot fukt. Håll bladsallaten borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Efter tillagning, låt sallaten svalna snabbt innan du lägger den i kylskåpet. Se till att hålla ytorna torra för att förhindra kondens som kan påverka kvaliteten. Tänk på att frysning kan förändra texturen, så det är bäst att njuta av bladsallaten färsk.