Kärnfria vindruvor (medelvärde, gröna/mörka)

100 g vindruvor, medelvärde, kärnfria, gröna/mörka består av relativt lite kalorier; är rik på vitamin K; och en bra källa till kalium.

73,5 kcal
100 g
Kolhydrater
15,5 g / 100 g
Fett
0,4 g / 100 g
Protein
0,6 g / 100 g
  • Fett 0,4 g
    • varav mättat fett 0,0 g
    • varav enkelomättat fett 0,0 g
    • varav fleromättat fett 0,0 g
  • Kolhydrater 15,5 g
    • varav sockerarter 15,5 g
  • Protein 0,6 g
  • Fibrer 1,1 g
Rik på
Vitamin K
25% DRI
Rik på
Järn
7% DRI
Rik på
Vitamin C
6% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
15,5 g
Socker totalt
15,5 g
Kostfiber
1,1 g
– varav glukos
7,6 g
– varav fruktos
7,8 g
– varav sackaros
0,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva vindruvor och lägg dem på en ostbricka tillsammans med brie och valnötter.
  • Servera hela vindruvor som ett fräscht tillbehör på en buffé eller vid picknick.
  • Toppa en sallad med halverade vindruvor, fetaost och ruccola för extra smak.
  • Gör en smoothie med vindruvor, banan och yoghurt för en krämig konsistens.
  • Använd vindruvor i en fruktsallad tillsammans med melon, kiwi och apelsin för en färgglad dessert.

Förvaring & hållbarhet

Förvara vindruvor i kylskåp för att bevara deras fräschör. Håll dem i sin originalförpackning eller lägg dem i en lufttät burk för att skydda mot fukt. Låt dem svalna snabbt efter tillagning innan du lägger dem i kylskåp. Håll vindruvor åtskilda från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Tänk på att frysning kan påverka deras textur, så det är bäst att njuta av dem färska.