Vattenmelon (med skal)

100 g vattenmelon, vägd med skal består av relativt lite kalorier.

20,5 kcal
100 g
Kolhydrater
3,9 g / 100 g
Fett
0,1 g / 100 g
Protein
0,5 g / 100 g
  • Fett 0,1 g
    • varav mättat fett 0,0 g
    • varav enkelomättat fett 0,0 g
    • varav fleromättat fett 0,0 g
  • Kolhydrater 3,9 g
    • varav sockerarter 3,9 g
  • Protein 0,5 g
  • Fibrer 0,6 g
Rik på
Vitamin C
8% DRI
Rik på
Vitamin A (RE)
2% DRI
Rik på
Tiamin (B1)
2% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
3,9 g
Socker totalt
3,9 g
Kostfiber
0,6 g
– varav glukos
0,7 g
– varav fruktos
1,3 g
– varav sackaros
1,9 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva vattenmelonen i tunna skivor för en fräsch och saftig snack.
  • Servera i klyftor som en del av en somrig fruktsallad.
  • Toppa med mynta eller basilika för extra smak.
  • Använd som fyllning i wraps tillsammans med fetaost och ruccola.
  • Gör en svalkande smoothie genom att mixa vattenmelon med yoghurt och limejuice.

Förvaring & hållbarhet

Förvara vattenmelonen i kylskåp, helst hela om möjligt. Om du har skurit den, lägg bitarna i en lufttät burk för att bevara saftigheten. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid skurna bitar svalna snabbt innan du lägger dem i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka mögel. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så undvik det om du vill behålla den krispiga känslan.