Torkad exotisk frukt (mango/papaya, medelvärde)

100 g specialfrukt, exotisk, medelvärde, mango/papaya, torkad består av mycket kalorier; är rik på kalium, folat och vitamin C; och en bra källa till kalcium, vitamin A och magnesium, men innehåller mycket socker.

302,3 kcal
100 g
Kolhydrater
67,0 g / 100 g
Fett
0,9 g / 100 g
Protein
2,8 g / 100 g
  • Fett 0,9 g
    • varav mättat fett 0,2 g
    • varav enkelomättat fett 0,3 g
    • varav fleromättat fett 0,2 g
  • Kolhydrater 67,0 g
    • varav sockerarter 63,7 g
  • Protein 2,8 g
  • Fibrer 5,1 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Vitamin C
61% DRI
Rik på
Vitamin E
34% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
67,0 g
Socker totalt
63,7 g
Stärkelse
3,3 g
Kostfiber
5,1 g
– varav glukos
13,8 g
– varav fruktos
13,0 g
– varav sackaros
36,9 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva den torkade mango/papayan i tunna skivor och servera som ett nyttigt snacks.
  • Hacka frukten och blanda i en fruktsallad för att ge sötma och textur.
  • Toppa din gröt eller yoghurt med bitar av torkad mango/papaya för extra smak.
  • Använd frukten i bakverk, som muffins eller bröd, för en exotisk twist.
  • Inkludera torkad mango/papaya i en asiatisk inspirerad sallad med nötter och lime-dressing.

Förvaring & hållbarhet

Förvara torkad mango/papaya i en lufttät burk för att hålla den torr och skydda mot fukt. Placera burken på en sval och mörk plats, helst i ett kallskafferi. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Efter öppning, se till att burken är ordentligt försluten. Frysning kan påverka texturen negativt, så undvik detta om möjligt. Låt alltid frukten svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåp för att bevara kvaliteten.