Hallonsorbet (industriell)

100 g sorbet, hallonsorbet, industriell består av måttligt med kalorier; är rik på mangan; och en bra källa till vitamin C, men innehåller mycket socker.

129,4 kcal
100 g
Kolhydrater
28,7 g / 100 g
Fett
0,4 g / 100 g
Protein
0,8 g / 100 g
  • Fett 0,4 g
    • varav mättat fett 0,0 g
    • varav enkelomättat fett 0,0 g
    • varav fleromättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 28,7 g
    • varav sockerarter 28,5 g
  • Protein 0,8 g
  • Fibrer 1,7 g
Rik på
Vitamin C
13% DRI
Rik på
Vitamin K
6% DRI
Rik på
Folat
6% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
28,7 g
Socker totalt
28,5 g
Stärkelse
0,2 g
Kostfiber
1,7 g
– varav glukos
6,4 g
– varav fruktos
5,7 g
– varav sackaros
16,2 g
– varav maltos
0,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera hallonsorbet kall som en uppfriskande dessert efter middagen.
  • Skopa upp sorbeten i en skål och toppa med färska bär, som hallon eller blåbär.
  • Gör en fruktig smoothie genom att blanda sorbet med yoghurt och en skvätt citronjuice.
  • Använd hallonsorbet som fyllning i bakverk, som tårtor eller pajer.
  • Servera sorbeten i glas med ett stänk av mynta för extra fräschör.

Förvaring & hållbarhet

Förvara hallonsorbet i frysen i en lufttät behållare för att undvika frostskador. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att bevara smaken. Låt sorbeten stå framme en kort stund innan servering för att mjukna något. Om du har överbliven sorbet, se till att den svalnar snabbt innan du lägger den tillbaka i frysen. Undvik kondens genom att hålla ytor torra och rena.