Clementin (småcitrus), mandarin, tangerin, satsumas

100 g småcitrus clementin mandarin tangerin satsumas består av relativt lite kalorier; är rik på vitamin C; och en bra källa till tiamin.

54,0 kcal
100 g
Kolhydrater
11,4 g / 100 g
Fett
0,2 g / 100 g
Protein
0,8 g / 100 g
  • Fett 0,2 g
  • Kolhydrater 11,4 g
    • varav sockerarter 9,6 g
  • Protein 0,8 g
  • Fibrer 1,5 g
Rik på
Vitamin C
53% DRI
Rik på
Tiamin (B1)
15% DRI
Rik på
Folat
6% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
11,4 g
Socker totalt
9,6 g
Kostfiber
1,5 g
– varav sackaros
6,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skala och dela clementiner i klyftor för en fräsch och lättsnack.
  • Servera clementinklyftor i en fruktsallad tillsammans med andra bär och citrusfrukter.
  • Toppa en grekisk yoghurt med clementinbitar, honung och nötter för en smakrik dessert.
  • Använd clementinjuice som dressing i sallader, gärna med olivolja och svartpeppar.
  • Inkludera clementiner i en bowl med quinoa, avokado och grönsaker för en färgglad måltid.

Förvaring & hållbarhet

Förvara clementiner i kylskåpet för att bevara deras fräschör. Låt dem vara oskalade för att skydda mot uttorkning. Om du har skalat dem, lägg dem i en lufttät burk. Håll dem borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt eventuella rester svalna snabbt innan du lägger dem i kylskåpet. Håll ytor torra för att minska risken för mögel. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd färska clementiner när det är möjligt.