Mörka plommon (med kärna, torkade)

100 g plommon, mörk, vägd med kärna, torkad består av måttligt med kalorier; är rik på kalium, vitamin K och fibrer; och en bra källa till fosfor, magnesium och krom, men innehåller mycket socker.

168,9 kcal
100 g
Kolhydrater
31,2 g / 100 g
Fett
0,7 g / 100 g
Protein
3,5 g / 100 g
  • Fett 0,7 g
    • varav mättat fett 0,0 g
    • varav enkelomättat fett 0,0 g
    • varav fleromättat fett 0,0 g
  • Kolhydrater 31,2 g
    • varav sockerarter 31,2 g
  • Protein 3,5 g
  • Fibrer 7,1 g
Rik på
Vitamin K
66% DRI
Rik på
Kalium
21% DRI
Rik på
Vitamin E
12% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
31,2 g
Socker totalt
31,2 g
Kostfiber
7,1 g
– varav glukos
12,0 g
– varav fruktos
12,1 g
– varav sackaros
7,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva torkade plommon och använd dem som pålägg på mackor eller knäckebröd.
  • Hacka plommonen och blanda dem i en fruktsallad för extra sötma och textur.
  • Toppa din havregrynsgröt med skivade plommon, kanel och nötter för en smakrik frukost.
  • Servera plommonen i en sallad med ruccola, fetaost och valnötter för en härlig kombination.
  • Använd plommon i bakverk som muffins eller pajer för att ge en söt och fruktig smak.

Förvaring & hållbarhet

Förvara torkade plommon i en lufttät burk för att skydda dem mot fukt. Håll burken på en sval och mörk plats, gärna i kylskåp för längre hållbarhet. Undvik att placera dem nära starkt doftande livsmedel, då de lätt kan ta upp lukt. Efter tillagning, låt plommonen svalna snabbt innan du lägger dem i kylskåpet. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd hellre färska eller torkade plommon direkt efter öppning.