Torkad persika

100 g persika torkad består av mycket kalorier; är rik på kalium, fibrer och niacin; och en bra källa till fosfor, vitamin A och magnesium, men innehåller mycket socker.

252,0 kcal
100 g
Kolhydrater
52,9 g / 100 g
Fett
0,8 g / 100 g
Protein
3,6 g / 100 g
  • Fett 0,8 g
    • varav mättat fett 0,1 g
    • varav enkelomättat fett 0,2 g
    • varav fleromättat fett 0,3 g
  • Kolhydrater 52,9 g
    • varav sockerarter 50,8 g
  • Protein 3,6 g
  • Fibrer 8,2 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Kalium
29% DRI
Rik på
Järn
29% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
52,9 g
Socker totalt
50,8 g
Kostfiber
8,2 g
– varav sackaros
38,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva torkad persika och använd som pålägg på mackor med cream cheese eller ricotta.
  • Hacka persikan och blanda i en fruktsallad för extra sötma och textur.
  • Toppa din havregrynsgröt med tärnad torkad persika, nötter och en skvätt honung.
  • Servera torkad persika som snacks tillsammans med nötter eller ost på en plocktallrik.
  • Strö över klyftor av torkad persika i en sallad med spenat, fetaost och valnötter för en smakfull kombination.

Förvaring & hållbarhet

Förvara torkad persika i en lufttät burk för att skydda den mot fukt och lukt. Håll burken på en sval, mörk plats eller i kylskåp för att förlänga hållbarheten. Undvik att placera den nära starkt doftande livsmedel, då den lätt kan ta åt sig lukter. Låt alltid torkad persika svalna helt innan du lägger den i kylskåpet efter tillagning. Frysning kan påverka texturen, så undvik detta om du vill behålla den optimala konsistensen. Håll alltid ytor torra för att förhindra mögelbildning.