Persika, konserverad (med sockerlag)

100 g persika konserv. m. sockerlag består av relativt lite kalorier.

83,0 kcal
100 g
Kolhydrater
19,5 g / 100 g
Fett
0,1 g / 100 g
Protein
0,4 g / 100 g
  • Fett 0,1 g
  • Kolhydrater 19,5 g
    • varav sockerarter 16,6 g
  • Protein 0,4 g
  • Fibrer 0,8 g
Rik på
Vitamin C
4% DRI
Rik på
Niacin (B3)
4% DRI
Rik på
Vitamin E
3% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
19,5 g
Socker totalt
16,6 g
Kostfiber
0,8 g
– varav sackaros
7,8 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva persikan och lägg den på en macka med cream cheese och dill.
  • Toppa en sallad med halverade persikor, fetaost och valnötter för extra crunch.
  • Servera persikorna kalla som en del av en fruktsallad tillsammans med melon och jordgubbar.
  • Strö över lite kanel eller ingefära för att ge en extra smakdimension när du använder dem i bakverk.
  • Använd persikorna i en bowl med yoghurt, granola och färska bär för en fräsch frukost.

Förvaring & hållbarhet

Förvara öppnad konservburk med persikor i kylskåp i en lufttät behållare för att bevara smaken. Håll burken tätt sluten för att undvika luktupptag från andra livsmedel. Om du har överblivna skivor, låt dem svalna snabbt innan du placerar dem i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Frysning kan påverka texturen, så undvik detta om du vill behålla den ursprungliga konsistensen.