Persika, konserverad i sockerlag

100 g persika, konserv i sockerlag består av relativt lite kalorier, och är en bra källa till vitamin E.

66,3 kcal
100 g
Kolhydrater
15,2 g / 100 g
Fett
0,1 g / 100 g
Protein
0,3 g / 100 g
  • Fett 0,1 g
    • varav mättat fett 0,0 g
    • varav enkelomättat fett 0,0 g
    • varav fleromättat fett 0,0 g
  • Kolhydrater 15,2 g
    • varav sockerarter 15,2 g
  • Protein 0,3 g
  • Fibrer 0,8 g
Rik på
Vitamin E
16% DRI
Rik på
Vitamin C
4% DRI
Rik på
Niacin (B3)
4% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
15,2 g
Socker totalt
15,2 g
Kostfiber
0,8 g
– varav glukos
4,2 g
– varav fruktos
3,2 g
– varav sackaros
7,8 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva persikan och servera den kall som en fräsch dessert.
  • Toppa en skål med yoghurt med skivade persikor och lite honung för extra sötma.
  • Använd persikorna i en fruktsallad tillsammans med bär, äpple och melon.
  • Halvera persikorna och lägg dem på en macka med färskost och krossad peppar.
  • Blanda persikorna i en smoothie med banan och apelsinjuice för en fruktig dryck.

Förvaring & hållbarhet

Förvara öppnad konserv av persika i en lufttät burk i kylskåp för att bevara smaken. Håll burken borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt eventuellt överblivet innehåll svalna snabbt innan du stänger burken. Om du fryser persikorna, var medveten om att texturen kan förändras efter upptining. Håll alltid torra ytor för att undvika kondens.