Konserverade päron (i lättsockrad lag)

100 g päron konserv. m. lättsockrad lag består av relativt lite kalorier.

60,0 kcal
100 g
Kolhydrater
13,8 g / 100 g
Fett
0,0 g / 100 g
Protein
0,2 g / 100 g
  • Kolhydrater 13,8 g
    • varav sockerarter 9,1 g
  • Protein 0,2 g
  • Fibrer 1,9 g
Rik på
Vitamin E
2% DRI
Rik på
Kalium
2% DRI
Rik på
Järn
2% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
13,8 g
Socker totalt
9,1 g
Kostfiber
1,9 g
– varav sackaros
3,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva päronen och servera dem kalla som ett fräscht tillbehör till ostbrickan.
  • Toppa en skål med yoghurt med hackade päron, granola och en skvätt honung för en god frukost.
  • Använd päronen i en sallad med ruccola, valnötter och fetaost för en smakrik kombination.
  • Halvera päronen och fyll dem med kanel och nötter innan du grillerar dem för en varm efterrätt.
  • Servera päronen i en dessertskål med vaniljsås eller glass för en enkel men läcker avslutning på måltiden.

Förvaring & hållbarhet

Förvara öppnade burkar av päron konserv i kylskåp, täck över med plastfolie eller häll över i en lufttät burk. Håll alltid burken väl stängd för att undvika att de tar smak från andra livsmedel. Låt päronen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger dem i kylskåpet. Håll dem borta från starkt doftande varor för att bevara smaken. Frysning rekommenderas inte då det kan påverka texturen negativt.