Skalad papaya

100 g papaya, skalad består av relativt lite kalorier; är rik på vitamin C; och en bra källa till kalium och folat.

39,2 kcal
100 g
Kolhydrater
7,8 g / 100 g
Fett
0,3 g / 100 g
Protein
0,5 g / 100 g
  • Fett 0,3 g
    • varav mättat fett 0,1 g
    • varav enkelomättat fett 0,1 g
    • varav fleromättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 7,8 g
    • varav sockerarter 7,8 g
  • Protein 0,5 g
  • Fibrer 1,7 g
Rik på
Vitamin C
76% DRI
Rik på
Folat
12% DRI
Rik på
Vitamin A (RE)
6% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
7,8 g
Socker totalt
7,8 g
Kostfiber
1,7 g
– varav glukos
4,1 g
– varav fruktos
3,7 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva papayan i tunna skivor och servera på en fruktsallad.
  • Toppa med limejuice och mynta för en fräsch smak.
  • Hacka papaya och blanda i en salsa med tomat, lök och koriander.
  • Servera kall som ett tillbehör till grillad fisk eller kyckling.
  • Gör en smoothie genom att mixa papaya med banan och kokosmjölk.

Förvaring & hållbarhet

Förvara skalad papaya i en lufttät burk i kylskåpet för att bevara färskheten. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid papayan svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd färsk papaya när det är möjligt.