Oliv (med kärna, i olja, grön/svart)

100 g oliv, medelvärde, vägd med kärna, i olja, grön/svart består av måttligt med kalorier, och är en bra källa till fibrer, vitamin E och koppar, men innehåller mycket salt.

152,7 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
16,0 g / 100 g
Protein
1,1 g / 100 g
  • Fett 16,0 g
    • varav mättat fett 2,3 g
    • varav enkelomättat fett 11,3 g
    • varav fleromättat fett 1,0 g
  • Protein 1,1 g
  • Fibrer 3,5 g
Rik på
Vitamin E
11% DRI
Rik på
Järn
6% DRI
Rik på
Kalcium
6% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kostfiber
3,5 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva oliverna och lägg dem på en tapasbricka tillsammans med ost och charkuterier.
  • Toppa en sallad med hela oliver för extra smak och textur.
  • Servera oliver i en skål som snacks tillsammans med nötter och chips.
  • Hacka oliver och blanda dem i en pastarätt för att ge en saltig dimension.
  • Använd oliver i en pizza som fyllning eller som topping för att förstärka smaken.

Förvaring & hållbarhet

Förvara oliver i sin originalförpackning eller överför dem till en lufttät burk efter öppning. Håll dem i kylskåp för att bevara smaken. Undvik att placera dem nära starkt doftande livsmedel, då de lätt kan ta upp lukt. Låt oliverna svalna snabbt efter tillagning innan du lägger dem i kylskåpet. Håll alltid torra ytor för att förhindra kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen negativt, så undvik detta om möjligt.