Mandarin, konserverad (med lättsockrad lag)

100 g mandarin konserv. m. lättsockrad lag består av relativt lite kalorier; är rik på vitamin C.

65,0 kcal
100 g
Kolhydrater
14,6 g / 100 g
Fett
0,1 g / 100 g
Protein
0,4 g / 100 g
  • Fett 0,1 g
  • Kolhydrater 14,6 g
    • varav sockerarter 14,5 g
  • Protein 0,4 g
  • Fibrer 1,7 g
Rik på
Vitamin C
25% DRI
Rik på
Vitamin A (RE)
5% DRI
Rik på
Tiamin (B1)
5% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
14,6 g
Socker totalt
14,5 g
Kostfiber
1,7 g
– varav sackaros
5,9 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva mandarinerna och servera dem som en fräsch dessert.
  • Toppa en yoghurt eller keso med mandariner för extra sötma.
  • Inkludera mandariner i en fruktsallad tillsammans med andra färska frukter.
  • Använd mandariner i en sallad med spenat, fetaost och valnötter för en smakrik kombination.
  • Servera mandarinerna kalla som ett lätt mellanmål eller på picknick.

Förvaring & hållbarhet

Förvara öppnad konservburk med mandariner i kylskåp i en lufttät behållare. Håll burken väl försluten för att undvika att de tar upp lukt från andra livsmedel. Om du har överblivna mandariner, låt dem svalna snabbt innan du placerar dem i kylskåpet. Undvik att frysa mandariner, eftersom detta kan påverka deras textur och göra dem mjuka när de tinas. För oöppnad konservburk, placera den på en torr och sval plats i skafferiet.