Kvitten

100 g kvitten består av relativt lite kalorier, och är en bra källa till kalium, vitamin C och fibrer.

63,0 kcal
100 g
Kolhydrater
13,1 g / 100 g
Fett
0,1 g / 100 g
Protein
0,4 g / 100 g
  • Fett 0,1 g
  • Kolhydrater 13,1 g
    • varav sockerarter 7,3 g
  • Protein 0,4 g
  • Fibrer 4,0 g
Rik på
Vitamin C
19% DRI
Rik på
Kalium
6% DRI
Rik på
Järn
5% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
13,1 g
Socker totalt
7,3 g
Kostfiber
4,0 g
– varav sackaros
0,6 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva kvitten och servera den rå som ett fräscht tillbehör till ostbricka.
  • Koka kvitten i sockerlag och använd som fyllning i pajer eller bakverk.
  • Toppa en sallad med tärnad kvitten, valnötter och fetaost för en smakrik kombination.
  • Halvera kvitten, ta bort kärnorna och grilla den för en rökig smak.
  • Gör en chutney av kvitten, ingefära och chili för att lyfta smakprofilen på kött- eller fiskrätter.

Förvaring & hållbarhet

Förvara hela kvitten i rumstemperatur tills de är mogna. När de är mogna, lägg dem i kylskåp för att förlänga hållbarheten. Håll kvitten åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du har skurit upp kvitten, lägg bitarna i en lufttät burk för att bevara fräschören. Låt alltid tillagade kvittenbitar svalna snabbt innan du lägger dem i kylskåpet. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så undvik detta om du vill behålla den krispiga konsistensen.