Kärnfria körsbär

100 g körsbär, kärnfri består av relativt lite kalorier, och är en bra källa till kalium och vitamin C.

56,4 kcal
100 g
Kolhydrater
11,4 g / 100 g
Fett
0,2 g / 100 g
Protein
0,9 g / 100 g
  • Fett 0,2 g
    • varav mättat fett 0,0 g
    • varav enkelomättat fett 0,0 g
    • varav fleromättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 11,4 g
    • varav sockerarter 11,4 g
  • Protein 0,9 g
  • Fibrer 1,5 g
Rik på
Vitamin C
13% DRI
Rik på
Tiamin (B1)
5% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
5% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
11,4 g
Socker totalt
11,4 g
Kostfiber
1,5 g
– varav glukos
5,9 g
– varav fruktos
5,3 g
– varav sackaros
0,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva körsbären och använd dem som topping på yoghurt eller gröt.
  • Servera hela körsbär som ett fräscht tillbehör i en fruktsallad.
  • Toppa en chokladtårta med körsbär för en läcker dekoration och smak.
  • Hacka körsbär och blanda i en sallad med fetaost och valnötter för extra smak.
  • Gör en körsbärssås genom att koka körsbären med lite socker och citronjuice, perfekt till pannkakor.

Förvaring & hållbarhet

Förvara körsbären i kylskåp, helst i en lufttät burk för att bevara fräschören. Håll dem åtskilda från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt körsbären svalna snabbt efter tillagning innan du lägger dem i kylskåp. Håll ytor torra för att motverka mögel. Frysning kan påverka texturen, så använd gärna färska körsbär när det är möjligt.