Kiwi (med skal)

100 g kiwi, vägd med skal består av relativt lite kalorier; är rik på vitamin C och vitamin K; och en bra källa till kalium, folat, fibrer och koppar.

48,0 kcal
100 g
Kolhydrater
6,5 g / 100 g
Fett
0,8 g / 100 g
Protein
0,7 g / 100 g
  • Fett 0,8 g
    • varav mättat fett 0,1 g
    • varav enkelomättat fett 0,1 g
    • varav fleromättat fett 0,5 g
  • Kolhydrater 6,5 g
    • varav sockerarter 6,2 g
  • Protein 0,7 g
  • Fibrer 2,5 g
Rik på
Vitamin C
77% DRI
Rik på
Vitamin K
42% DRI
Rik på
Folat
13% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
6,5 g
Socker totalt
6,2 g
Stärkelse
0,3 g
Kostfiber
2,5 g
– varav glukos
2,9 g
– varav fruktos
3,1 g
– varav sackaros
0,3 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva kiwin och lägg på en smörgås med färskost och dill.
  • Halvera kiwin och servera som en fräsch dessert med lite honung och nötter.
  • Hacka kiwin och blanda i en fruktig sallad med apelsin, mynta och lime.
  • Toppa en bowl med skivor av kiwi, granola och yoghurt för en energigivande frukost.
  • Strimla kiwin och använd i en asiatisk ramenrätt för en syrlig smakdimension.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kiwin i kylskåp, antingen hel med skalet kvar eller skalad i en lufttät burk. Håll kiwin borta från starkt doftande varor för att undvika luktupptag. Låt kiwin svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Se till att ytorna är torra för att undvika fukt och kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, vilket gör att den blir mjukare när den tinas.