Honungsmelon (med skal)

100 g honungsmelon, vägd med skal består av relativt lite kalorier.

18,5 kcal
100 g
Kolhydrater
3,9 g / 100 g
Fett
0,1 g / 100 g
Protein
0,3 g / 100 g
  • Fett 0,1 g
    • varav mättat fett 0,0 g
    • varav enkelomättat fett 0,0 g
    • varav fleromättat fett 0,0 g
  • Kolhydrater 3,9 g
    • varav sockerarter 3,9 g
  • Protein 0,3 g
  • Fibrer 0,4 g
Rik på
Vitamin C
6% DRI
Rik på
Kalium
3% DRI
Rik på
Tiamin (B1)
1% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
3,9 g
Socker totalt
3,9 g
Kostfiber
0,4 g
– varav glukos
0,7 g
– varav fruktos
0,8 g
– varav sackaros
2,4 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva honungsmelonen i klyftor och servera som ett fräscht tillbehör på en buffé.
  • Toppa en skål med granola och yoghurt med tärnad honungsmelon för en läcker frukost.
  • Hacka melonen och blanda den i en sallad med fetaost, mynta och citron för extra smak.
  • Servera honungsmelon i rumstemperatur som en lätt dessert efter middagen.
  • Gör en smoothie med honungsmelon, banan och lite apelsinjuice för en uppfriskande dryck.

Förvaring & hållbarhet

Förvara honungsmelonen i kylskåp, antingen hel eller skuren. Om du har skurit den, lägg bitarna i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll melonen borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid skuren melon svalna snabbt innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att undvika kondens som kan påverka kvaliteten. Tänk på att frysning kan förändra texturen, så det är bäst att njuta av melonen färsk.