Hallon (med socker, fryst)

100 g hallon m. socker frysvara består av relativt lite kalorier; är rik på vitamin C; och en bra källa till folat, fibrer och vitamin E.

82,0 kcal
100 g
Kolhydrater
17,6 g / 100 g
Fett
0,2 g / 100 g
Protein
0,7 g / 100 g
  • Fett 0,2 g
    • varav fleromättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 17,6 g
    • varav sockerarter 14,3 g
  • Protein 0,7 g
  • Fibrer 3,3 g
Rik på
Vitamin C
20% DRI
Rik på
Vitamin E
11% DRI
Rik på
Folat
9% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
17,6 g
Socker totalt
14,3 g
Kostfiber
3,3 g
– varav sackaros
10,3 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva hallon och använd dem som topping på yoghurt eller gröt.
  • Servera hallon kalla i en fruktsallad tillsammans med andra bär och frukter.
  • Toppa en cheesecake med tinade hallon för extra smak och färg.
  • Blanda hallon i smoothies för en fräsch och söt smak.
  • Använd hallon som fyllning i bakverk, exempelvis pajer eller muffins.

Förvaring & hållbarhet

Förvara hallonen i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Placera dem i kylskåpet för att hålla dem fräscha längre. Håll hallonen borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt eventuellt tinade hallon svalna snabbt innan du lägger dem i kylskåp. Undvik fuktiga ytor för att förebygga mögel. Tänk på att frysning kan påverka texturen, vilket gör dem mjukare när de tinas upp.