Fruktsallad (konserv, i sockerlag)

100 g fruktsallad, konserv, i sockerlag består av relativt lite kalorier; är rik på vitamin C; och en bra källa till krom, mangan och koppar.

87,7 kcal
100 g
Kolhydrater
19,2 g / 100 g
Fett
0,4 g / 100 g
Protein
0,8 g / 100 g
  • Fett 0,4 g
    • varav mättat fett 0,0 g
    • varav enkelomättat fett 0,0 g
    • varav fleromättat fett 0,0 g
  • Kolhydrater 19,2 g
    • varav sockerarter 19,2 g
  • Protein 0,8 g
  • Fibrer 1,1 g
Rik på
Vitamin C
23% DRI
Rik på
Vitamin E
7% DRI
Rik på
Tiamin (B1)
5% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
19,2 g
Socker totalt
19,2 g
Kostfiber
1,1 g
– varav glukos
1,9 g
– varav fruktos
1,9 g
– varav sackaros
15,4 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera fruktsalladen kall som en fräsch dessert eller mellanmål.
  • Toppa med vispad grädde eller vaniljglass för en lyxigare variant.
  • Skiva banan och blanda i fruktsalladen för extra smak och textur.
  • Använd som fyllning i pannkakor eller crepes för en söt brunchrätt.
  • Gör en fruktsalladssmoothie genom att mixa med yoghurt och lite honung.

Förvaring & hållbarhet

Förvara öppnad burk i kylskåp med locket på för att bevara smaken. Håll fruktsalladen borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du har överbliven fruktsallad, låt den svalna snabbt innan du ställer in den i kylen. Använd en lufttät burk för bästa resultat. Frysning kan påverka texturen, så undvik detta om möjligt.