Torkade fikon (med stjälk)

100 g fikon, vägd med stjälk, torkad består av mycket kalorier; är rik på kalium, vitamin K och fibrer; och en bra källa till kalcium, magnesium och fosfor, men innehåller mycket socker.

247,9 kcal
100 g
Kolhydrater
51,6 g / 100 g
Fett
0,9 g / 100 g
Protein
3,2 g / 100 g
  • Fett 0,9 g
    • varav mättat fett 0,1 g
    • varav enkelomättat fett 0,2 g
    • varav fleromättat fett 0,3 g
  • Kolhydrater 51,6 g
    • varav sockerarter 51,3 g
  • Protein 3,2 g
  • Fibrer 9,0 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Vitamin K
20% DRI
Rik på
Kalcium
20% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
51,6 g
Socker totalt
51,3 g
Stärkelse
0,3 g
Kostfiber
9,0 g
– varav glukos
17,7 g
– varav fruktos
19,5 g
– varav sackaros
14,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva torkade fikon och lägg dem på en ostbricka tillsammans med olika sorters ostar.
  • Hacka fikon och blanda dem i en sallad med ruccola, valnötter och fetaost för en smakrik kombination.
  • Toppa din frukostgröt med skivade fikon, honung och kanel för extra sötma.
  • Servera hela fikon som ett sött tillbehör till grillat kött eller fågel.
  • Gör en smaksatt sås genom att koka fikon med balsamvinäger och timjan för att använda som dressing eller marinad.

Förvaring & hållbarhet

Förvara torkade fikon i en lufttät burk för att skydda dem mot fukt. Placera burken i kylskåpet för längre hållbarhet. Håll fikon borta från starkt doftande livsmedel, då de lätt tar åt sig lukt. Låt fikon svalna snabbt efter tillagning innan du lägger dem i kylskåp. Håll torra ytor för att undvika kondens och mögel. Tänk på att frysa torkade fikon kan påverka deras textur, så använd dem helst färska eller torkade.