Citronskal

100 g citronskal består av relativt lite kalorier; är rik på vitamin C; och en bra källa till kalium, kalcium, fibrer och vitamin B6.

64,0 kcal
100 g
Kolhydrater
11,9 g / 100 g
Fett
0,3 g / 100 g
Protein
1,5 g / 100 g
  • Fett 0,3 g
    • varav fleromättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 11,9 g
  • Protein 1,5 g
  • Fibrer 3,7 g
Rik på
Vitamin C
100% DRI
Rik på
Kalcium
17% DRI
Rik på
Vitamin B6
12% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
11,9 g
Kostfiber
3,7 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Riv citronskal och använd det som smaksättning i bakverk som kakor och muffins.
  • Toppa en sallad med fint riven citronskal för en fräsch smak.
  • Skiva citronskal tunt och lägg det på mackor med cream cheese eller kaviar.
  • Strö citronskal över fiskrätter innan servering för extra arom.
  • Blanda citronskal i marinader för kyckling eller grönsaker för att ge en syrlig ton.

Förvaring & hållbarhet

Förvara citronskal i en lufttät burk i kylskåpet för att bevara smaken. Håll det åtskilt från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt citronskal svalna snabbt efter tillagning innan du lägger det i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka fukt och kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd färskt skal när möjligt.