Torkad banan (bananchips)

100 g bananchips, torkad banan består av mycket kalorier; är rik på vitamin K och vitamin E; och en bra källa till kalium, vitamin C, fibrer och mangan, men innehåller mycket mättat fett.

513,7 kcal
100 g
Kolhydrater
59,9 g / 100 g
Fett
29,0 g / 100 g
Protein
2,0 g / 100 g
  • Fett 29,0 g
    • varav mättat fett 5,4 g
    • varav enkelomättat fett 14,9 g
    • varav fleromättat fett 7,4 g
  • Kolhydrater 59,9 g
    • varav sockerarter 22,1 g
  • Protein 2,0 g
  • Fibrer 3,0 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin K
41% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
59,9 g
Socker totalt
22,1 g
Stärkelse
37,8 g
Kostfiber
3,0 g
– varav glukos
0,1 g
– varav fruktos
0,3 g
– varav sackaros
21,7 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva bananchipsen och använd dem som topping på yoghurt eller gröt för extra crunch.
  • Servera torkade bananchips som ett snacks vid filmkvällar eller picknick.
  • Strö över hackade bananchips i en fruktsallad för att ge textur och sötma.
  • Toppa en sallad med krossade bananchips för en krispig känsla och en söt smakdimension.
  • Blanda bananchips i en energibarsmix tillsammans med nötter och frön för ett näringsrikt mellanmål.

Förvaring & hållbarhet

Förvara torkade bananchips i en lufttät burk för att skydda dem från fukt och syre. Placera burken i kylskåpet för längre hållbarhet. Håll chipsen borta från starkt doftande livsmedel, då de lätt kan ta upp lukt. Låt chipsen svalna helt innan du stänger in dem efter tillagning. Undvik att frysa dem, eftersom detta kan påverka deras krispighet och textur negativt.