Bananchips (överdragna med yoghurt)

100 g bananchips, överdragna med yoghurt består av mycket kalorier; är rik på kalium, kalcium, fosfor, jod och vitamin K; och en bra källa till magnesium, men innehåller mycket mättat fett och socker.

531,7 kcal
100 g
Kolhydrater
50,9 g / 100 g
Fett
32,7 g / 100 g
Protein
7,9 g / 100 g
  • Fett 32,7 g
    • varav mättat fett 12,9 g
    • varav enkelomättat fett 11,9 g
    • varav fleromättat fett 4,7 g
  • Kolhydrater 50,9 g
    • varav sockerarter 30,0 g
  • Protein 7,9 g
  • Fibrer 1,7 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin K
37% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
50,9 g
Socker totalt
30,0 g
Stärkelse
20,9 g
Kostfiber
1,7 g
– varav glukos
0,1 g
– varav fruktos
0,2 g
– varav sackaros
18,7 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva bananchipsen och använd dem som topping på yoghurt eller glass för en söt och krispig dessert.
  • Servera bananchipsen som ett snacks vid filmkvällar eller som en del av en picknick.
  • Toppa en fruktsallad med krossade bananchips för extra crunch och smak.
  • Strö över bananchips i en bowl med granola, frukt och nötter för en energirik frukost.
  • Använd bananchipsen som ett alternativ till kex eller chips vid servering av dipsåser, exempelvis guacamole eller hummus.

Förvaring & hållbarhet

Förvara bananchipsen i en lufttät burk för att bevara krispigheten. Håll dem borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Placera burken i kylskåpet om du har öppnat förpackningen, annars kan de stå i ett torrt kallskafferi. Låt chipsen svalna helt innan du stänger burken efter tillagning. Undvik fuktiga miljöer för att hålla dem torra och fräscha. Frysning rekommenderas inte, då det kan påverka texturen negativt.