Avokado (vägd, med skal och kärna)

100 g avokado, vägd med skal och kärna består av måttligt med kalorier, och är en bra källa till kalium, vitamin K, vitamin C, fibrer, vitamin E och koppar.

140,7 kcal
100 g
Kolhydrater
0,5 g / 100 g
Fett
13,8 g / 100 g
Protein
1,9 g / 100 g
  • Fett 13,8 g
    • varav mättat fett 1,9 g
    • varav enkelomättat fett 9,0 g
    • varav fleromättat fett 1,1 g
  • Kolhydrater 0,5 g
    • varav sockerarter 0,5 g
  • Protein 1,9 g
  • Fibrer 4,8 g
Rik på
Vitamin K
19% DRI
Rik på
Vitamin E
12% DRI
Rik på
Vitamin C
9% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
0,5 g
Socker totalt
0,5 g
Stärkelse
0,1 g
Kostfiber
4,8 g
– varav glukos
0,3 g
– varav fruktos
0,1 g
– varav sackaros
0,0 g
– varav galaktos
0,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva avokadon och lägg på mackor med exempelvis kaviar, majonnäs eller senap.
  • Toppa sallader med tärnad avokado för extra krämighet och smak.
  • Servera avokado i skivor tillsammans med citron och peppar som tillbehör till grillat kött.
  • Hacka avokado och blanda i en bowl med quinoa, grönsaker och en sojasås.
  • Halvera avokadon, ta bort kärnan och fyll med tonfiskröra eller röror baserade på bönor.

Förvaring & hållbarhet

Förvara avokadon i kylskåp om den är skalad. Lägg den i en lufttät burk för att förhindra att den blir brun. Håll avokadon borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt avokadon svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka fukt och kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, vilket gör att den kan bli mjukare när den tinas.